info@lommaforetagsgrupp.se

Google Analytics på hemsidor – är det ett problem och varför?

Google Analytics på hemsidor – är det ett problem och varför?

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 26/03/2021
08:00 - 09:00

Kategorier


Magnus Lindgren, NewSeed

Google Analytics på hemsidor – är det ett problem och varför?

Plats: Zoom – länk skickas till anmälda deltagare

Google Analytics är ”gratis” – men vi företagare vet att det finns inget som är helt gratis. Allt har ett pris även om det inte kostar pengar. Vad är det vi betalar när vi använder Google Analytics? Välkommen på webinar med Magnus Lindgren från NewSeed som kommer att förklara hur Google Analytics fungerar och varför detta kan ställa till bekymmer för oss. Efter föredraget finns tid för nätverkande i mindre grupper.

Ekot avslöjade nyligen att många myndighetssidor använder Google Analytics på sin hemsida, ibland utan att på ett korrekt sätt berätta det för sina användare. Många företagare användare säkert också statistik från Google Analytics på sina hemsidor. Hur kan det vara en förstasidesnyhet att myndigheter gör det? Finns det någon risk med att använda det på en kommersiell sida?

Magnus Lindgren från NewSeed kommer att förklara hur Google Analytics fungerar och varför detta kan ställa till bekymmer i EU. Det finns saker som måste beaktas ur ett integritets- och GDPR-perspektiv. Det blir även konkreta tips på vad ni kan göra för att höja säkerheten kring Google Analytics för era besökare samt vilka alternativ som finns.

Efter föredraget finns det tid för nätverkande i mindre grupper, något som efterfrågas stort från våra medlemmar då det inte funnits så många tillfällen det senaste året att nätverka.

Anmäl dig här!