info@lommaforetagsgrupp.se

Irene Toreheim

Hon är kvinnan som fått lära sig att stå på sina egna ben i en väldigt tidig ålder och fått sin lärdom genom livets hårda skola.

Redan vid 15 års ålder bor hon själv utan sin egen familj  hos pojkvännens familj och med ett jobb på Lindex samtidigt som hon studerar.

Efter studenten vill hon plugga design, men istället blir det jobb som dekoratör, inköpare och jobb i butik. Men tanken på att vara sin egen företagare och designa det hon själv vill finns där ständigt. En resa till Spanien för att plugga spanska leder fram till att hon träffar Johan sin nuvarande man och senare följer två underbara flickor.

Efter en lång period av oro, sömnbrist och sjukhusbesök med första dottern kommer en uppsägning p g a arbetsbrist. Detta leder 2014 till panikångest och en känsla över att inte räcka till, att vilja vara den perfekta familjen och hitta en balans mellan familjen och jobbet.
På nytt jobb igen som inköpare kommer en förfrågan om att börja designa.

Nu börjar livet!

En kollega tar henne med på yoga och det blir en fullträff, yogan blir hennes räddning!

Det hon längtat efter är ett yrke som innebär en utmaning och utveckling och där hon kan växa som person. Hon hittar det i företaget och det går bra . Hon är kreativ, effektiv och har många idéer och genom yogan har hon funnit balans och nya insikter.

Hon tar plats och lägger fram sina förslag och genomför , men klimatet på arbetsplatsen gör att det inte fungerar men istället har öppnat upp henne för många nya insikter och skapat ett ostoppligt driv. 

Genom yogan gör hon sin egen resa till förändring och det leder till att Irene börjar skapa. 
Hon vill hitta balansen i livet, hon vill att barn och vuxna gör saker tillsammans på ett lekfullt sätt.

Hon låter kreativiteten ta fart, börjar skissa på klädesplagg och upptäcker att det går lättare än vad hon tänkt sig. Hon skapar en egen yogakollektion, en kollektion som ska inspirera andra att hitta det som hon funnit, en inre ro och tillfredsställelse i vardagen för hela familjen.
”Oavsett vilken slags familj vi tillhör, så är det hos den enskilda personen det börjar. Vågar man satsa på sig själv först, då blir det lättare att hjälpa andra och livet får en annan mening”, poängterar hon.

Hennes yogamärke I.T O R E H E I M betyder mycket. Hon kombinerar sitt märke med att undervisa i barnyoga i en studio, i skolor och i olika idrottsföreningar.
Hon skapar sin andra kollektion, den kommer ut hösten 2020, och får in många fantastiska ambassadörer, däribland Annika Jankell.
Oanade höjder har fört henne till något hon inte såg sig själv göra;  tävla i yoga.
Hösten 2019 kom Irene på andra plats i Nordiska mästerskapet i yoga. Hon blev direktkvalificerad till VM i Canada 2020 och skulle åkt dit och tävlat.
Pandemin satte stopp för det, men inte för Irenes kreativitet. 
Hon gjorde istället en kollektion för den svenska landslagstruppen, som någon gång kommer åka till Canada och tävla. Hon sponsrar alla svenska deltagare med tävlings overaller och kläder och ser det som en ynnest att de vill bära hennes märke, I. T O R E H E I M.
Irene lägger mycket tid på att kläderna ska ge en stärkande känsla, kläderna ska öka självkänslan och självförtroendet.
I detta finns även ett hållbarhetsstänk; kläderna ska vara sköna, i en fin kvalité, ha bra passform som håller tvätt efter tvätt. 

I. T O R E H E I M´s affärsidé är att erbjuda hela familjen en yogakollektion som går ihop och skapar en helhet men som separeras genom att framhäva pappans, mammans och barnens olika behov i detaljer och funktion.

I. T O R E H E I M vill att med sitt skandinaviska uttryck och en direkt återspegling av balansen vi söker i livet, synkronisera omtänksam design och konstruktion med en oöverträffad detaljnivå för att skapa perfekt symmetri.

”Irene Toreheim, grundare och kreatör av I. T O R E H E I M kommer inte designa och ge ut trendiga plagg.

Hennes idé är att skapa sofistikerade plagg som håller en lång tid, både i kvalité och i stil.

Alla modeller som släpps är med starka detaljer som möter passform i en perfekt symbios och som går ihop med modeller från tidigare år.

Ja, I. T O R E H E I M arbetar med kollektionssläpp, inte säsongsläpp.

De här är hennes sätt att ändra ett beteende när de kommer till mode handel.

De här är hennes sätt att bidra med en ny synvinkel och tankesätt när de gäller hållbarhet.”

Med I.T O R E H E I M  har hon gått från klarhet till klarhet.

Detaljerna är stilrena och kan ses som enkla, men det är de små detaljerna som ofta tar stor plats och som hon valt ska följa kroppens rörelser på ett behagligt sätt när man yogar.

Den första kollektionen släpptes december 2019 och har trots det tuffa Coronaåret, expanderat och vuxit och hon har under 2020 även hunnit släppa sin andra kollektion. Varumärket finner vi i yogastudios kring Lomma och Malmö i hennes egen webshop och i butiker i Danmark.

Hennes engagemang kring yoga, yogakläder och dess tillbehör, har gjort att kunderna även finns i Australien och flera delstater i USA och många länder däremellan i Asien och Europa. 

Fotograf: - Den lilla Fotobyrån - Claudia Mårtensson